Leta i den här bloggen

torsdag 4 december 2014

Dimman har lagt sig över Sverige!

Dag 4 i #blogg 24.
Så här dagen efter budgetomrösning i Riksdagen och efterföljande avisering om utlysning av extraval så känns det som att dimman verkligen har lagt sig över Sverige.

Dimman lägger sig och långt borta kanske det finns ett ljus!


Pajkastningen fortsätter - Alliansen skyller på S, S skyller på Alliansen och SD, Vänstern ser mest förvirrad ut. Sök på #sandlåda på Twitter så kan man både se humoristiska inlägg och medborgarnas frustration över pajkastningen!

Flera analytiker håller med mig, budgettjafset riskerar att öka politikerföraktet och ev t.o.m gynna SD i kommande extraval.
SVD om politikerförakt


Mängden kommentarer och inlägg både i Sverige och utomlands är enormt stort. Vittnar om engagemang i Sverige men hur ska det kanalyseras i stället för via pajkastning bara? Intresset från utlandet bleknar väl om inte tjafset fortsätter... Då kanske vi blir det nya Italien (inga andra jämförelser) - de som har politisk instabilitet...
Twitterinläggen som var mest populära
Exempel på utländska artiklar i Expressen.

Idag kom dessutom en vetenskaplig rapport som analyserat vad som ligger bakom att man röstar på SD! Den presenteras på DN Debatt idag och är rätt obehaglig läsning.

Studien uppmärksammar.... "två viktiga förhållanden: (1) Det som är utmärkande för SD-väljarna är deras extremt intoleranta och främlingsfientliga attityder och (2) att SD-väljarna inte skiljer sig nämnvärt från övriga väljare vad gäller missnöje med det politiska etablissemanget."

Ännu viktigare att någon tar över hela migrationsfrågan från SD och hanterar den seriöst och handlingskraftigt med stor empati och medmänklighet men med visioner och planer för framtiden som kan förstås av de breda folklagren.

Jag repeterar Vem tar bollen av SD och skapar visioner istf hot-scenarior?

I väntan på det gick jag och köpte mig en glittrig klänning för att ha medan tid är....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar